Vloer en bodem isolatie

Vloer- en bodem isolatie zorgen voor meer comfort in huis en zijn effectieve manieren van energie besparen. Uw kruipruimte is vast niet uw favoriete plek. Vocht, tocht en schimmels voelen zich hier echter wél thuis. Het gevolg: een koude vloer, tocht over de vloer, een muffe lucht en schimmelplekken in uw woning. Maar ook hout- of betonrot en roestende leidingen kunnen hierdoor ontstaan.
De vloer- of bodem isolatie van AZ-isolatie maakt aan deze ongemakken een einde!

Hoe goed werkt kruipruimte isolatie?

Hoe goed kruipruimte isolatie de warmte in huis houdt, hangt vooral af van de isolatiewaarde, officieel 'warmteweerstand' (Rc-waarde of Rd-waarde) genoemd. Hoe hoger de waarde, des te beter de isolatie waarde.

Kiezen voor vloer of bodem isolatie?

Als u de kruipruimte wilt isoleren kunt u kiezen voor vloer- of bodem isolatie. Uiteraard is het ook mogelijk om vloer- en bodem isolatie te combineren.

Vloer isolatie wordt tegen de onderkant van uw vloer, het plafon van uw kruipruimte, aangebracht. Wij maken gebruik van folies, onze folie bestaat uit verschillend lagen en heeft een hoge Rc-waarde. Naast een hoge isolatie waarde zorgt onze folie ervoor dat uw kruipruimte toegankelijk is en het kan tegen een stootje. Bij een diepe kruipruimtes of bij gebruik van vloerverwarming is vloer isolatie vaak de eerste keus.

Bodem isolatie wordt als een laag op de bodem van uw kruipruimte aangebracht. Hiervoor gebruiken wij onder andere speciaal ontwikkelde bodemparels. De dikte van de laag is bepalend voor de Rd-waarde. Bodem isolatie is ideaal voor vochtige kruipruimtes en bied uitkomst voor lage kruipruimtes.

Onder Producten op onze site vind u alle product  waarmee wij werken en hun specificaties.

Een beter woonklimaat

Kruipruimte isolatie speelt een belangrijke rol als je comfortabel en energiezuinig wil wonen. De temperatuur van een niet-geïsoleerde vloer schommelt rond de 11°C. Ga je de vloer isoleren dan krik je de gemiddelde temperatuur op tot een comfortabele 20°C. 
Onderzoek naar de combinatie van omgevingstemperatuur en vloertemperatuur toonde aan dat mensen zich oncomfortabel voelen in een woning met een vloertemperatuur onder de 14 graden, zelfs als hier de omgeving warm is (bijvoorbeeld 24 graden). Er is gebleken dat mensen zich over het algemeen het meest comfortabel voelen bij een gemiddelde omgevingstemperatuur van 20 graden, in combinatie met een vloertemperatuur van ongeveer 21 graden.

Hoeveel kunt u besparen

In woningen zonder kruipruimte isolatie zal men de kou die de vloer uitstraalt proberen te compenseren door de verwarming hoger te zetten. Desondanks zal de vloer nog steeds kil aanvoelen en zal ook de prijs van je energiefactuur drastisch oplopen. Door de vloer goed te isoleren kan je jaarlijks 7 kubieke meter aardgas uitsparen per vierkante meter. Dit is goed voor maar liefst 250 euro per jaar. Een geïsoleerde kruipruimte vermindert dus automatisch je energieverbruik, terwijl er een aangenamer woonklimaat heerst waarin je gerust blootsvoets kan rondlopen. Volgens een berekening van Milieu Centraal is het rendement van bodemisolatie vergelijkbaar met een rente van 8% op een spaarrekening.

Ontdek door ons eerlijk advies op maat, wat kruipruimte isolatie u oplevert!