Bodem Isolatie in de kruipruimte

Bodemisolatie is een eenvoudige manier om uw gasrekening te verlagen. AZ-isolatietechniek kan in de meeste gevallen de bodemisolatie binnen een halve dag aanbrengen, zonder ingrijpende werkzaamheden. Bodem isolatie zorgt dat u minder warmte verliest dus vermindert automatisch je energieverbruik, terwijl u er een aangenamer woonklimaat voor terug krijgt waarin je gerust blootsvoets kan rondlopen.

Hoe werkt bodemisolatie?

Bodemisolatie wordt als een laag via uw kruipluik op de bodem van uw kruipruimte aangebracht. Heeft u geen kruipluik? Veelal is het mogelijk om onder het maaiveld gaten in de buitenmuur te boren en daardoor de HR++ Bodemparel aan te brengen.

Om te weten hoe het werkt, is het handig om te weten wat er gebeurt in uw kruipruimte. Uw kruipruimte is de koudste en meestal vochtigste ruimte van uw woning. Omdat de bodem het koudste punt is zal het vocht daarop condenseren. Wat er voor zorgt dat de kruipruimte koud en vochtig blijft.

De door AZ-isolatietechniek aangebrachte bodemisolatie zorgt voor een isolerende laag tussen de koude vochtige aarde en uw woning. De lucht tussen uw woning en de bodemisolatie wordt droger en uw woning zal minder warmte verliezen. Uw vloer voelt comfortabeler aan en problemen veroorzaakt door vocht, zoals muffe lucht en schimmels pakt u hiermee aan.

Wij bieden voor bodemisolatie HR++ isolatiechips of de speciaal ontwikkelde HR++ Bodemparels. Omdat wij werken met de speciaal ontwikkelde HR++ Bodemparels kunnen wij met een laag van slechts 15 cm toch al een hoge isolatiewaarde halen (Rd-waarde van 4.17 mK/W). De dikte van de laag bepalend voor de isolatiewaarde, heeft u meer ruimte onder de vloer, een dikkere laag geeft dus een hogere isolatiewaarde!

Onder Producten op onze site vind u alle producten waar wij mee werken en hun specificaties.

De voordelen van bodem isolatie

  • Uiteraard het besparen van de energiekosten! Bij koud weer koelt uw woning minder snel af, hierdoor bespaart u tussen de 3 en 6 m2 gas per vierkante meter aangebrachte bodem isolatie per jaar.
  • Verhoogt wooncomfort, verdwenen is de tocht over de vloer en de vloer voelt comfortabeler aan.
  • Uw woning wordt meer waard, omdat energiebesparende maatregelen worden gezien als woningverbetering.
  • Bodem isolatie levert u dus naast meer wooncomfort ook nog eens geld op. Volgens een berekening van Milieu Centraal is het rendement van bodemisolatie vergelijkbaar met een rente van 8% op een spaarrekening.
  • Het is mogelijk om bodem isolatie te combineren met vloerisolatie.

Wij gaan voor het beste advies! U ook?

Geen woning is standaard en de kosten om te isoleren zijn onder andere afhankelijk van het aantal vierkante meters, de te behalen isolatiewaarde en bereikbaarheid van de kruipruimte. Wij komen graag bij u langs om uw vragen te beantwoorden en de mogelijkheden voor u op een rij te zetten. Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek met scherpe offerte

Certificering & Garanties

Het is voor u vooral belangrijk dat uw bodemisolatie goed wordt uitgevoerd, maar hoe weet u dat nou zeker? AZ-isolatietechniek is een erkent gecertificeerd isolatie bedrijf die is aangesloten bij het SKG-IKOB. Daardoor zijn wij verplicht om volgens strenge richtlijnen te werken. Het SKG-IKOB is een onafhankelijke partij die steekproefsgewijs gecontroleerd of wij voldoen aan de richtlijnen voor het na-isoleren. 

Hierdoor weet u dat het goed zit en kunnen wij 10 jaar garantie bieden op product en uitvoering.