Ontdek wat u door isolatie gaat besparen

Natuurlijk is het fijn dat isoleren uw wooncomfort verhoogt, maar isoleren zorgt voor meer voordeel! De terugverdientijd van spouwmuur isolatie ligt doorgaans rond de 4 jaar. Na deze periode is de investering terugverdiend en is het rendement voor u! Zo is het wel heel aantrekkelijk om te isoleren.

Isolatie fiscaal aftrekbaar?

Vanaf 2012 is alleen dak- en zolderisolatie nog fiscaal aftrekbaar. Hiervan kunnen 30% van de kosten worden afgetrokken. Echter geld het BTW voordeel wel voor alle isolatie die wij aanbieden. Hierdoor vallen onze arbeidskosten voor het aanbrengen van de spouwmuur-, dak-, bodem- en vloer isolatie onder het 9%. Doe er uw voordeel mee!

Subsidie

Er is geen vaste subsidie voor particulieren bij het isoleren van uw woning, toch is er soms vanuit de gemeente of provincie een mogelijkheden om subsidie te krijgen. De regels en vergoedingen kunnen sterk verschillen per gemeente. Onze adviseurs zijn uiteraard op de hoogte van de mogelijkheden bij u in de regio en maken u daar zo nodig in wegwijs.

Voor Vereniging van Eigenaren (VvE), woningverenigingen en wooncoöperaties hebben nog wel mogelijkheden tot subsidie. Uiteraard zijn die bij AZ-isolatietechniek ook op het juiste adres. Lees er over de subsidie voor VvE's meer op de website van de rijksoverheid.

Andere interessante voordelen voor isoleren

Via de overheid is er de mogelijkheid om een goedkope lening af te sluiten voor het financieren van energiebesparende mogelijkheden zoals isoleren.
Via energiebespaarleningen kan je met een interessant  tarief leningen aangaan voor energiebesparende maatregelen zoals isolatie. Voor alle up-to-date rente informatie en voorwaarden kunt u terecht op de site van Nationaal Energiebespaarfons.

Door het isoleren van uw woning gaat uw woningwaarde omhoog, misschien niet een voordeel voor nu, maar wel beter voor later.

Kijk hieronder wat u kunt besparen met isolatie per soort woning. Per type woning ziet u de gemiddelde woonoppervlakte. Uw woonoppervlakte kunt u zelf vaststellen door de lengte x breedte van de woning op te meten. Isoleren is maatwerk, de vermelde investeringskosten zijn indicatief.


Tussenwoning
Oppervlakte 35m²

Rijtjeshuis
Oppervlakte 50+m²

Hoekwoning
Oppervlakte 90+m²

2 onder 1 kap
Oppervlakte 100+m²

tussenwoning rijtjeshuis hoekwoning vrijstaand

Investering:
€ 700,-

Besparing p.j. € 182,-
Terugverdiend: 4 jaar

Investering:
€ 1.100,-

Besparing p.j € 260,-
Terugverdiend: 4 jaar

Investering:
€ 1.400,-

Besparing p.j. € 260,-
Terugverdiend: 4 jaar

Investering:
€ 1.600,-

Besparing p.j. € 312,-
Terugverdiend: 4 jaar